Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Knappe comeback PEC Zwolle in Tilburg

Zwolle – PEC Zwolle beleeft op bezoek bij Willem II andermaal een perfecte comeback. Een 2-0 achterstand wordt omgebogen in een 2-3 zege dankzij doelpunten van Erik Bakker en Mustafa Saymak (twee). ,,Ik ben ongelofelijk trots op de jongen. Dit toont de veerkracht en fitheid van de jongens aan”, vertelt trainer John van ’t Schip.

PEC Zwolle begon met dezelfde opstelling als tegen Excelsior en AZ. Ditmaal leverde het een eerste helft op waarin Zwolle het lastig had met de thuisploeg. Mustafa Saymak kreeg na zes minuten spelen nog wel een grote kans, maar hij vond doelman Brandenhorst op zijn weg. Het was Willem II dat de gevaarlijkste ploeg was en als eerste tot scoren kwam. De bal belandde, na een voorzet van de linkerkant, voor de voeten van Fran Sol. De Spaanse spits wist wel raad met het buitenkansje: 1-0. Ook in die fase daarna was het de thuisploeg die meer dreiging had en wat beter met het lastige veld omging. Het leverde tien minuten voor rust de 2-0 op. De inzet van Ismael Azzaouzi kon door Diederik Boer nog gekeerd worden, maar voormalig Zwollenaar Ben Rienstra stond op de juiste plek voor de rebound. ,,Het was vanaf de eerste minuut slap, we verloren alle duels. Dat was voor het eerst dit seizoen dat het niet goed verzorgd was”, vond Van ’t Schip.

Zoals wel vaker dit seizoen liet Zwolle zich niet uit het veld slaan door de achterstand. Kingsley Ehizibue versierde in duel met Kostas Tsimakas een strafschop, die door Erik Bakker vakkundig werd binnengeschoten. ,,Je stelt je er op in dat je even moet wachten”, vertelde Bakker, daarmee doelend op de gemiste penalty van Bram van Polen tegen AZ. ,,Ik vroeg Bram nog of hij wilde nemen, maar hij zei dat ik mocht.” Volgens Van ’t Schip was de penalty een kantelmoment. ,,Je gaat met 2-1 de rust in. In de tweede helft kregen we gaandeweg steeds meer de controle.”

In de tweede helft had Zwolle de zaken inderdaad beter op orde. Terell Ondaan kreeg direct een aardige mogelijkheid, maar de Willem II-defensie greep op tijd in. Terwijl Bartholomew Ogbeche een enorme mogelijkheid op 3-1 miste (kopbal voorlangs), was het Saymak die wel effectief was. Hij schoot beheerst raak na een goede steekbal van Bakker. Willem II en Zwolle bleven daarna zoeken naar de winnende. Uiteindelijk was het vlak voor tijd Saymak die opnieuw scoorde. Younes Namli dribbelde naar binnen en zag zijn schot gekeerd worden door Brandenhorst. Saymak stond op de juiste plek om de winst voor Zwolle veilig te stellen. ,,Dat is het seizoen waarin we zitten”, glunderde Bakker. Enig minpunt waren de gele kaarten die Dirk Marcellis en Youness Mokhtar kregen, die daardoor het duel met ADO Den Haag van komende vrijdag missen.

PEC Zwolle speelt dinsdag de achtste finale van de KNVB Beker. In het eigen MAC3PARK stadion wordt er om 18.30 uur afgetrapt tegen NEC.

Willem II – PEC Zwolle 2-3 (2-1)

Toeschouwers: 12.900
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaarten: Tsimikas, Brandenhorst, Azzaoui (Willem II), Marcellis, Mokhtar (PEC Zwolle)

Willem II: Brandenhorst, Lewis, Lachman, Heerkens, Tsimakas (87. Croux), Haye (75. El Hankouri), Chirivella (89. Lieftink), Azzaoui, Rienstra, Ogbeche, Sol

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (83. Woudstra), Dekker, Marcellis, Van Polen, Thomas, Bakker, Saymak, Namli, Mokhtar (89. Marinus), Ondaan (75. Parzyszek)