112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doorrijder na ongeval bij Stadshagen in de kraag gevat

Foto's © Hugo Janssen

Zwolle – Op de kruising van de Westenholterallee en de Hasselterweg in Zwolle is dinsdagavond een aanrijding geweest waarbij de veroorzaker is doorgereden na het ongeval. De man, die reed in een blauwe Volkswagen Polo, is dinsdagavond laat aangehouden.

De man kwam vanaf de kant van Stadshagen, de aangereden auto vanuit de richting Hasselt. In deze auto zaten een man en een vrouw. Na de klap is de veroorzaker nog zo’n 800 meter doorgereden, at gezien de schade wel een wonder mag worden genoemd.  Een omwonende heeft 112 gebeld en het kenteken doorgegeven. Deze kwam overeen met de gevonden kentekenplaat op de kruising. Maar ook via het lekkagespoor op de weg kon een toegesnelde motoragent de veroorzaker makkelijk opsporen.

De schade aan beide auto’s is fors. Het kruispunt moest schoongespoten worden door de brandweer. De man en de vrouw in de aangereden auto zijn nagekeken in de ambulance maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de ANWB -wegenwacht eraan te pas komen om een noodreparatie uit te voeren. De mensen hadden een konijn in een mandje bij zich, waarvan het deurtje los zat. De wegenwachter heeft samen met een politieagente het deurtje weer vastgezet.

De veroorzaker van het ongeval is aangehouden en meegenomen naar het bureau alwaar hij gecontroleerd is op het gebruik van alcohol of drugs.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button