Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Nightskate in Park de Wezenlanden brengt 1.600 euro op voor MS Research

Foto's © Streetbird

Zwolle – Vrijdagavond vond in Park de Wezenlanden in Zwolle de tweede editie plaats van de “NightSkate voor MS”. Olympisch schaatskampioenen Ronald en Michel Mulder skateten samen met meer dan 100 deelnemers mee om geld bijeen te brengen voor nog meer onderzoek naar de zenuwslopende ziekte multiple sclerose. De totale opbrengst was 1.600 euro.

RTV Focus verslaggever Jeroen Drop ging vrijdagavond langs bij de Nightskate in het Park de Wezenlanden. Hoe dat was kunt u maandag zien in het Zwolle Actueel Journaal. Ieder heel uur te zien op de (web) TV zender van RTV Focus.

In Nederland hebben 25.000 mensen MS. Een ziekte aan het centrale zenuwstelsel die nog steeds niet te genezen is. Sinds 2014 zijn Ronald en Michel ambassadeurs van Stichting MS Research, welke zich inzet voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar MS. Na afloop van de tocht namen de broers Mulder namens Stichting MS Research de cheque in ontvangst met de voorlopige opbrengst van de avond en werden verschillende leuke sport items van de olympisch kampioenen en andere items verloot.

Over Stichting MS Research

Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geeft de Stichting objectieve informatie over (leven met) MS en bevordert zij goede zorg voor mensen met MS. Over MSMS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Het is de meest invaliderende ziekte bij jong volwassenen en is helaas (nog) niet te genezen. Zolang er onderzoek is, is er hoop. Draag bij aan een toekomst zónder MS.

MS Research
De volgende edities van de Nightskate Zwolle zijn op 26 augustus en 23 september.
Nightskate Zwolle

Foto’s © Streetbird

Foto © MS Research

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NightSkateZwolle (@nightskatezwolle)

Gerelateerde artikelen

Back to top button