Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Doelman Xavier Mous naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Nadat eerder Michael Zetterer en Etienne Reijnen aan de selectie werden toegevoegd, maakt nu Xavier Mous per direct de overstap van Leeuwarden naar Zwolle. De 23-jarige doelverdediger is door de Blauwvingers overgenomen van SC Cambuur en tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen plus een optie voor nog een jaar.

Mous streek vorig seizoen in Friesland neer na zich in de kijker te hebben gespeeld bij TOP Oss. In Leeuwarden groeide Mous uit tot sterkhouder. De keeper speelde alle 38 competitiewedstrijden en had een groot aandeel in het bereiken van de play-offs. Ook hierin onderscheidde de doelman zich. Promotie naar de Eredivisie zat er echter niet in voor Cambuur, dat in de halve finale boog voor latere degradant De Graafschap. Nu kan Mous zich alsnog opmaken voor zijn debuut in de Eredivisie.

Xavier Mous: “Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters.”

Technisch manager Mike Willems: “Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat we voor komend seizoen tenminste twee nieuwe sluitposten moesten aantrekken. Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap voor Xavier is een club uit de Eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button