EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doek gevallen voor Hudson’s Bay Zwolle; wat gaat er met het pand gebeuren?

Zwolle – De uitverkoop liep sinds 5 oktober. Dit weekend was het Canadese warenhuis voor de allerlaatste keer open in Zwolle. Na drie maanden uitverkoop restte zaterdag nog slechts een aantal winkelrekken met een allegaar aan overgebleven kleding. Mensen waren op zoek naar nog een laatste koopje tussen de restanten. En als er dan wat voor de gading bij zat ging het met 80 procent finale korting over de toonbank.

Het was een troosteloze aanblik. Alleen de begane grond was nog in gebruik om de overgebleven waar van de hand te doen. De roltrappen naar de verdiepingen en de kelder waren met rood lint afgezet. Overal lege dozen en de laatste verkoopsters die hun eigen balie aan het opruimen waren.

 

Herbestemming

Het doek is na twee jaar gevallen voor Hudson’s Bay Nederland. Wat er precies met het voormalige V&D pand gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Eerder dit jaar maakte economie wethouder René de Heer van Zwolle bekend dat de eigenaar van het Hudson’s pand al contact had gehad met de gemeente over bestemmingsmogelijkheden, zodra de winkelfunctie weg zou vallen.

Van retail naar multifunctioneel verblijfsgebied

De Heer ziet het liefst een mix van functies in het oude V&D pand: “Een combinatie van wonen, retail, andere bestemmingen en eventueel een oplossing voor fietsparkeren.” Retail wil hij niet uitsluiten vanuit economisch oogpunt en de ontwikkeling van het gebied zelf. “Al was het maar op straatniveau. Het gebied moet van een monofunctioneel retailgebied naar multifunctioneel verblijfsgebied, waar mensen klokrond wonen, waar horeca is, retail en zelfs misschien recreatiemogelijkheden”.

Met de sluiting van de Hudson’s Bay komt er 6.000 m2 aan winkelruimte leeg te staan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button