SportVoetbal

PEC Zwolle Vrouwen dapper ten onder

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen hebben vrijdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen door punten af te snoepen van koploper PSV Vrouwen. In een sfeervol MAC3PARK stadion ging de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal met 1-3 over de knie.

Met een gesmoord schot van Babiche Roof en een kopbal net naast van Rebecca Doejaaren, begon PEC Zwolle Vrouwen sterk aan het duel met de lijstaanvoerder. Toch was het PSV Vrouwen dat de voorsprong pakte. In de negentiende minuut schoot Dominique Bond Flasza de bal van afstand in de bovenhoek: 0-1. PEC Zwolle Vrouwen raakte niet van slag en kreeg luttele minuten later via Bonita Theunissen de kans op de gelijkmaker.

Een vrije trap van Roof werd maar half weggewerkt, waarna de spits kon uithalen. Nu was Bond Flasza in verdedigend opzicht belangrijk en voorkwam met een uitgestoken been een doelpunt. In het restant van de eerste helft, controleerden de bezoekers, zonder echt gevaarlijk te worden. Ook de Zwolse vrouwen kwamen niet tot een echte kans.

Na rust was dat wel het geval. Een prachtige aanval door het centrum werd vlak voor het strafschopgebied onreglementair een halt toegeroepen. Uit de daaropvolgende vrije trap waren alle ogen gericht op Roof, maar het was Maud Asbroek die aanlegde en prachtig raak schoot: 1-1. Met de ruim 2000 supporters als mentale steun in de rug, ging PEC Zwolle Vrouwen op zoek naar meer.

Dat kwam er ook bijna, toen Roof de bal diep gaf op Theunissen, maar keepster Elixabete Sarasola eerder bij de bal was. Twee minuten later stond diezelfde Theunissen aan de basis van de 1-2 van PSV Vrouwen. Onbedoeld speelde de aanvalster de bal door het centrum in de voeten van een Eindhovense speelster, waarna de bezoekers er razendsnel vandoor gingen. Invalster Maddy Williams pakte het cadeautje dankbaar uit.

PEC Zwolle Vrouwen probeerde in de ruim twintig minuten die volgden om opnieuw langszij te komen, maar de hechte defensie van de Eindhovenaren bezweek niet nog eens, waardoor de koploper, die in de blessuretijd de wedstrijd via Williams definitief in het slot schoot, met de punten uit Zwolle vertrok.

PEC Zwolle Vrouwen – PSV Vrouwen: 1-3 (0-1)