112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dierenambulance Zwolle wordt plat gebeld over vermiste honden

Zwolle – De meldkamer van de Dierenambulance Zwolle wordt op dit moment plat gebeld met vermissingen maar ook met gevonden honden. De organisatie doet een dringend beroep op iedereen hun te bellen als de hond weggelopen is van huis. Het nummer is 06-251 20 505.

Tijdens de jaarwisseling en de dagen ervoor merkt de Dierenambulance dat er veel meldingen komen van loslopende honden/ weggelopen honden.

Door vuurwerk schrikken de dieren en gaan er dan in paniek vandoor. De Dierenambulance wil mensen erop attenderen vooral om uw hond(en) in de gaten te houden. Laat je hond bijvoorbeeld niet loslopen op een losloop terrein. Ze hoeven maar te schrikken van een vuurwerk en ze zijn weg. Ook krijgt de meldkamer veel meldingen van honden die in paniek over straat rennen. Dit levert natuurlijk gevaarlijk situaties op voor het dier en weggebruikers.

Raakt u uw hond kwijt tijdens het uitlaten of ontsnapt uw hond uit uw woning? Ga niet uren zelf zoeken. Maar bel de Dieremnambulance via 06-251 20 505. Wij schrijven uw gegevens en het signalement van uw hond op.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button