Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Désirée Majoor nieuwe voorzitter college van bestuur Cibap

Zwolle – Désirée Majoor wordt vanaf 1 februari de nieuwe voorzitter college van bestuur van Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle. Ze volgt Coby Zandbergen op die deze functie ruim 10 jaar vervulde. In het college zal Désirée Majoor samen met Bart Schouten het bestuur vormen. Majoor is op dit moment nog directeur van Theater Kikker en Podium het Hoge Woerd in Utrecht. Eerder was zij vicevoorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU).

‘Cibap is een school waar ik als bestuurder met overtuiging en enthousiasme kan staan voor het opleiden van creatieve professionals en hun bijdrage aan onze maatschappij’ geeft Majoor aan. ‘Studenten die van betekenis kunnen en willen zijn, voor zichzelf en anderen, en die dat doen met een duurzame set competenties en met zelfvertrouwen. Daar word ik warm van’. Samen met Bart Schouten vormt zij het college van bestuur. Schouten is content met de aanstelling van Majoor: ‘Désirée kent de landelijke ontwikkelingen in de creatieve industrie als geen ander. Met haar landelijke netwerk rond onder andere het landelijk topteam creatieve industrie brengt ze een prachtige aanvulling op het regionale netwerk binnen het college van bestuur.’

De bestuurlijke opgave is gericht op het doorontwikkelen en implementeren van de visie en strategie zoals deze is vastgelegd in Cibap 2025. Cibap wil als aanjager fungeren in de creatieve industrie; zet in op toonaangevend en vernieuwend onderwijs, op verdere professionalisering van de organisatie, innovatie en verbinding met de regio. De raad van toezicht ziet het als een opgave en een uitdaging de hoge kwaliteitsstandaarden die Cibap gerealiseerd heeft te behouden en waar mogelijk uit te bouwen.

Henk Robben, voorzitter van de raad van toezicht van Cibap geeft aan dat de raad een zorgvuldig en intensief proces doorlopen heeft om te voorzien in de opvolging van Coby Zandbergen. De leden van de raad hebben gesprekken gevoerd met externe en interne sleutelfiguren. Op deze wijze hebben zij zich een goed onderbouwd beeld gevormd van de positie van Cibap binnen de creatieve industrie en de rol van het vakonderwijs binnen de brede regio. Op grond hiervan is gekozen voor een tweehoofdig college van bestuur. ‘Met Désirée hebben we een ervaren en gedreven onderwijsbestuurder weten te benoemen. Samen met de per augustus benoemde Bart Schouten is met haar komst het College van Bestuur klaar voor Cibap 2025’, aldus Robben.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button