KabelkrantNieuws uit Zwolle

Derde zege op rij voor Landstede Hammers

ZWOLLE – De Landstede Hammers hebben in de Dutch Basketball League hun derde zege op rij geboekt. Na een makkelijke overwinning in Bemmel op Yoast United (74-106) en een knappe comeback tegen Heroes Den Bosch (73-71) werd in eigen huis Basketball Academie Limburg uit Weert met 85-70 verslagen.

©tekst en beelden RTV Focus / Wouter van der Maden

De Hammers kwamen goed uit de startblokken met run van 7-0 in de eerste minuten. Maar met zeven driepunters hadden de Limburgers in het eerste kwart een goed antwoord op de mooie aanvallen van de Hammers, dat eindigde met 27-23 op het scorebord in het voordeel van de regerend landskampioen.
Die Weerter driepunters vielen in het tweede kwart niet, maar Zwolle zag de eigen aanvallen steeds vaker stuiten op de defensie van de Limburgers dat volgens BAL-coach Radenko Varagić nog te laat in de wedstrijd kwam om ook in de aanval iets terug te doen.

Toch heeft Zwolle het in het derde kwart lastig tegen de opleidingsclub uit Weert, dat twee de achterstand wist te verkleinen tot 4 punten en zelfs meer scoorde dan de Hammers. De Amerikaan Kayel Locke, die ook in het kampioensseizoen 2018/2019 het shirt van de Hammers droeg, zorgde in de slotseconden ervoor dat het verschil uiteindelijke minimaal bleef (19-20 in het derde kwart).

Diezelfde Locke zorgde samen met Noah Dahlman en Jhonathan Dunn voor een groot deel van de punten in het laatste kwart, waar de Hammers op een 79-59 voorsprong konden komen door een run van 16-0 en de wedstrijd op slot konden gooien. Zo boekte Zwolle na twee moeizame kwarten toch een mooie overwinning van 85-70 op Basketball Academie Limburg.