Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Ster van Zwolle van start; doorkomst Wijthmen 13.47 en finish rond 16.21

Zwolle – Een spannende strijd wordt verwacht in de 63e editie van de Salverda Bouw Ster van Zwolle, de traditionele opening van het Nederlandse wielerseizoen. De wedstrijd begon vandaag om 12 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle, waar een groot publiek de renners uitzwaaide. Onder hen waren Coen Vermeltfoort, die voor de vierde keer de Ster wil winnen, en Martijn Budding, die de eer van het pro continentale team Tour de Tietema-Unibet hoog wil houden. Het team is bekend van Zwollenaar Bas Tietema.

Coen Vermeltfoort – Volker Wessels gaat op voor zijn vierde overwinning © RTV Focus Zwolle

Martijn Budding van Tour de Tietema TDT – Unibet is kanshebber vandaag om als eerste over de meet te komen. © RTV Focus Zwolle

 

Route

De route voert de renners over 180 kilometer door het Overijsselse landschap, met onderweg de beklimming van de Luttenberg en de Lemerlerberg. Zwolle wordt in het plaatsje Wijthmen voor de tweede keer aangedaan rond 13.47 uur. Daar is ook de ravitaillering. Vervolgens buigen ze af naar Ommen om via een lus door Nieuwleusen, Rouveen, Hasselt, Genemuiden, Kampen en Zalk uiteindelijk terug te keren in Zwolle via een nieuw eindparcours. De renners komen straks vanaf de Oude IJsselbrug en rijden dan over de Westenholtenallee over de Spoolderbrug om vervolgens rechtsaf te slaan naar de Hasselterweg waar de Voorsterbrug wacht. Dan is het nog één keer rechtsaf voor de laatste paar honderd meter naar de finish op de Blaloweg. Naar verwachting zal de winnaar zo rond 16.21 uur over de finish rijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button