112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Demonstratieverbod met trekkers opgeheven in regio IJsselland

Zwolle – Het verbod om met trekkers te demonstreren in de regio IJsselland wordt vrijdag niet verlengd.Vanochtend hebben enkele burgemeesters een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van boeren(organisaties). Ze willen ruimte geven aan de boeren om te demonstreren zodat zij hun boodschap op een veilige manier kunnen laten horen.
Vicevoorzitter van de veiligheidsregio Ron König: “Daarom hebben we met elkaar afgesproken dat demonstreren mag, mits dit twaalf uur van tevoren is aangekondigd bij de betreffende gemeente. Die kan dan, in overleg met de veiligheidsregio, voorwaarden stellen aan de demonstratie, zodat de veiligheid, openbare orde en coronarichtlijnen kunnen worden geborgd. Blokkades van snelwegen en vitale voorzieningen zijn niet toegestaan evenals onaangekondigde acties.“

Mocht blijken dat demonstraties niet worden gemeld en daardoor afspraken niet kunnen worden gemaakt, dan zal de (waarnemend) voorzitter van de veiligheidsregio opnieuw maatregelen nemen. Dat gebeurt ook als de demonstranten zich niet houden aan de afgesproken voorwaarden van de demonstratie.

De burgemeesters hebben beloofd de afspraken die zij met de boeren gemaakt hebben ook te delen met de naburige veiligheidsregio’s. Tot slot is afgesproken om met elkaar in contact te blijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button