BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – Bouw ‘Passerelle’-loopbrug over het spoor gestart

130 meter lang uitkijkpunt over de stad en het treinverkeer

Zwolle – Er wordt geheid bij het busstation van Zwolle. En dat betekent dat de bouw van een nieuwe duurzame loopbrug over het spoor in Zwolle officieel is gestart. De Passerelle, zoals de brug heet, gaat de historische binnenstad verbinden met het nieuwe centrumgebied Spoorzone. Een nieuw innovatief gebied waar naast 750 woningen ook scholen en bedrijven komen.

130 meter lang uitkijkpunt over de stad en het treinverkeer

De nieuwe  Passerelle brug wordt gemaakt van milieuvriendelijk hout en circulair beton en zal ruim 130 meter lang, 10 meter breed en 7,5 meter hoog worden. De trappen naar de brug zullen aansluiten bij de sfeer van de omgeving. Om een idee te krijgen van hoe het eruit gaat zien: De nieuwe loopbrug wordt een opgetilde straat en een prettige plek om te verblijven. Open en overzichtelijk ingericht met verschillende wandelpaden. De S-vormige slinger, de houten constructie en de parkachtige inrichting zorgen voor een warme en vriendelijke uitstraling. Er komen banken en mooie uitkijkpunten over de stad en het treinverkeer. De bomen, struiken en bloemperken dragen bij aan de biodiversiteit. Op deze manier is de brug voor mens en dier een prettige plek.

Treinverkeer plat in weekend na Koningsdag

De bouw van de Passerelle is een complex project dat veel voorbereiding vergt. Zo wordt er nu gewerkt aan het heien voor de plaatsing van de brugpijlers. Dit zal gebeuren in het weekend na Koningsdag 2024, wanneer ook de brugdelen op hun plek worden gehesen. Het treinverkeer zal dan een weekend stilgelegd worden. Er worden tribunes geplaatst zodat belangstellenden het spektakel kunnen volgen. Na het in hijsen begint de afbouw en naar verwachting zal de Passerelle in het voorjaar van 2025 opengesteld worden voor het publiek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button