KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Vereniging La Mascotte duurzamer dankzij donatie van Rabobank

Zwolle – Muziektheatervereniging La Mascotte heeft van de Rabobank een bijdrage ontvangen voor de verduurzaming van de kledingverhuur in Creil. Het pand van La Mascotte krijgt dankzij de donatie een betere isolatie.

Ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van de Rabobank zijn per regio meerdere duurzaamheidsaanvragen beoordeeld. La Mascotte kreeg een bedrag van 4.000 euro toegekend. En dat komt goed uit, zegt voorzitter Wim ten Hove. ‘Provincie Flevoland maakt nu een energiescan van het gebouw, zodat we kunnen zien waar we die bijdrage het beste voor kunnen inzetten.’

Na de succesvolle voorstellingen van Les Quatres Jeunesses afgelopen najaar in Emmeloord en Zwolle, is de vereniging ook alweer druk. In totaal kwamen er 800 bezoekers op deze vorige voorstelling af. Nu is er de nieuwe productie die zij in november en december op de planken brengt. Daarvoor zoekt zij nog naar nieuwe zangers.

Open repetities

Om die nieuwe zangtalenten te vinden, worden er op de dinsdagen 6 en 27 februari open repetities gehouden in Emmeloord en op zaterdag 2 maart in Zwolle. De repetities in Emmeloord zijn in het Muzisch Centrum en duren van 20.00 tot 22.00 uur. In Zwolle is het aan de Domusica Radewijsstraat 10 tussen 10.00 en 12.00 uur.
Dit keer staat Die Fledermaus op het programma. Het originele verhaal is afgestoft en geactualiseerd waardoor de oorspronkelijke muziek nog beter tot zijn recht komt. Jonge gastsolisten, een frisse regie en fraaie orkestbegeleiding maken het een unieke belevenis voor het publiek én de deelnemers.

Iedereen die het leuk lijkt om eens mee te doen aan een grote operaproductie, kan bij de open repetities vrijblijvend een kijkje komen nemen. La Mascotte repeteert een jaar lang wekelijks met het koor, zodat zowel beginnende als meer ervaren zangers voldoende tijd krijgen om aan deze unieke productie mee te kunnen doen.

Meer weten? Kijk eens op: www.lamascotte.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button