HandbalNieuws uit ZwolleSport

De handbaldames van Travelbags/HV Zwolle liepen achter de feiten aan tegen Broekland

Zwolle – De dames van Zwolle verwachtten op 15 januari de koploper thuis. Een belangrijke wedstrijd voor de Zwolse dames om de koppositie over te kunnen nemen van Broekland.

De wedstrijd ging van start en het werd in de eerste minuut al duidelijk deze op hoog tempo gespeeld ging worden. Beide teams wisten te scoren,1-1. Daarna volgde een periode met miscommunicatie in de Zwolse dekking en daar wist Broekland goed gebruik van te maken. Zij scoorden in korte tijd een aantal doelpunten en Zwolle wist hier geen antwoord op te geven. De dekking moest strakker en de aanvallen moesten minder slordig. De ruststand was daarom ook 12-18.

De tweede helft begon en de dekking van Zwolle stond beter dan de eerste helft. Mede door een aantal reddingen van de keepster kwamen de dames terug tot 19-22. Maar helaas wisten de dames het doel niet te vinden, waar Broekland dat wel deed. Het verschil werd groter, 21-27. Met nog ongeveer zes minuten op de klok bleven de dames van Zwolle doorgaan, maar dat mocht helaas niet baten. De dames van Zwolle liepen vanaf de eerste minuten achter de feiten aan. De eindstand is 25-30.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen Overwetering op zaterdag 21-01 om 19:00 uur in de Hooiberg.