Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

De Grote Clubactie 2021: 30 clubs deden mee in gemeente Zwolle

Zwolle – 350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Zwolle haalden verenigingen in totaal € 92412 op. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro – 1,2 miljoen meer dan vorig jaar – op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records. De online verkoop steeg spectaculair.

Dit jaar deden in Zwolle de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club.

Zwolle Hockey Club Zwolle HCZ €10050, V.V. S.V.I. (SVI) €8097, MJ Tennis €7857, SV Zwolle €7650, V.V. Berkum €7122, ZAC Zwolsche Athletische Club €7083, Zero Freerunning €6693, Zwolse Korfbalvereniging Oranje Zwart €3564, Voetbalvereniging CSV28 €3510, Volleybalvereniging SVI €3462 (een volledige lijst met deelnemers uit Zwolle kan worden opgevraagd)

Online verkoop Clubactie-loten

Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank.

Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Een boost voor verenigingen

Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.

Het succes bewijst de kracht van de 49 jaar oude formule. De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie in Nederland voor het verenigingsleven. Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs.

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.

Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs. Per lot gaat € 2,40 naar de verenigingen.

Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. En daar zijn we trots op! Samen met samenwerkingspartners en verenigingen maken we jaarlijks een succes van de actie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button