KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

De Golfslag overhandigen cheque aan het Rode Kruis

Zwolle – Cliënten van Dagcentrum De Golfslag van zorgorganisatie Frion overhandigden vanochtend een cheque ter waarde van 830 euro aan het Rode Kruis. Deelnemers maakten 166 pakketjes met eigen kaarsen, kaarten en een kleine verrassing. De opbrengst is voor vluchtelingen op Lesbos.

Ruud Vergroesen en Nelly Benning van het Rode Kruis, afdeling Zwolle, namen de cheque in ontvangst. Ruud en Nelly zijn enorm enthousiast over de actie en blij met deze mooie cheque. Met de opbrengst kan het Rode Kruis de vluchtelingen op Lesbos helpen door bijvoorbeeld kleding, slaapzakken of voedsel te kopen.

Niets doen is geen optie

Het idee voor deze actie ontstond nadat de cliënten de beelden zagen van de brand in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Heleen Langkamp van Frion: “Wij zeiden tegen onze cliënten: ‘Deze mensen hadden al niets en nu helemaal niet meer’. Eén van onze cliënten antwoordde: ‘Niets doen is geen optie’.” Er is gekeken naar waar de kracht van de cliënten lag en dat is creatief bezig zijn: de kaarsen en kaarten die zij zelf maken en het inpakwerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button