KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum naar goed draaiend Quick ‘20

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit in Oldenzaal bij Quick ’20, dat als promovendus prima meedraait in de 4e Divisie D en de laatste tijd een sterke serie heeft neergezet. Berkum heeft vorige week punten laten liggen en is hard toe aan betere resultaten.

“Onze opdracht is duidelijk. Dit is een belangrijke wedstrijd en die moeten we gewoon winnen, dan blijf je erbij,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Verdedigend staat het bij ons al weken goed en wij weten ook kansen te creëren, dus we zullen nu in de laatste wedstrijden vóór de winterstop punten moeten gaan pakken.”

Overtuigend gestart

Quick ’20 was vorig seizoen kampioen in de zaterdagse 1e Klasse E van het District Oost, met uiteindelijk slechts één punt voorsprong op de concurrentie. De ploeg van trainer Erik Hazewinkel is daarna echter overtuigend gestart in de 4e Divisie. Begin november kregen de Tukkers weliswaar in eigen huis nog een pak slaag met 0-6 van VVOG, maar daarna won Quick drie keer op rij. Bij streekgenoot TVC ’28 gingen de Oldenzalers met een 0-3 zege naar huis en een week later volgde een veegpartij tegen Be Quick 1887, dat zij met liefst 7-1 vernederde.

Afgelopen zaterdag bleek Quick ook te sterk voor DETO, dat zij op een 1-2 nederlaag trakteerde. De bezoekers gaven de toon aan, maar kwamen pas op slag van rust op 0-1 via een oogstrelend afstandsschot van Luuk Geelen. DETO, geplaagd door veel uitvallers, ging in het tweede bedrijf op zoek naar de gelijkmaker maar was niet bij machte die te maken. Toen de bal in de 70e minuut slordig werd ingeleverd door de thuisclub kreeg Frank Eulderink vrije doortocht naar het DETO-doel en die buitenkans liet hij niet liggen: 0-2. De tegengoal van DETO in de slotminuut kwam veel te laat om de verdiende winst van Quick ’20 nog in gevaar te brengen.

Verloren van koploper

Berkum kijkt minder tevreden terug op de laatste competitieronde. Na vier remises op rij, tegen teams die allen in de top meedraaien, verloor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom teleurstellend met 0-1 van koploper Excelsior ’31. Berkum liet ook tegen die nog ongeslagen titelkandidaat zien prima mee te kunnen, al kwamen de Zwollenaren in de eerste helft goed weg toen een vrije trap van Excelsior door de paal werd gestuit. Daar stonden enkele prima kansen voor Berkum tegenover. Met name spits Lars Miedema had echter de pech dat de Excelsior-doelman, vooral na rust, in de vorm van zijn leven verkeerde en een aantal fraaie schoten uit zijn doel ranselde. Berkum bleef zodoende met lege handen achter en kreeg minder dan wat er, gezien het spelbeeld en de kansen, die middag in had gezeten.

Berkum bleef ondanks die nipte nederlaag op de negende plaats in de 4e Divisie D hangen, maar de onderlinge verschillen zijn in dat deel van de ranglijst klein. Quick ’20 staat drie plaatsen hoger, maar heeft slechts vier punten meer.

De wedstrijd Quick ’20-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Koen Molenaar uit Ulft, die op Sportpark Vondersweijde aan de Primulastraat 15 in Oldenzaal om 15.00 uur af laat trappen.