Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

De Avondetappe vanavond live vanuit Zwolle

Zwolle – De Avondetappe, het Tour de France programma van de NOS komt vanavond live vanuit Zwolle.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door Dione de Graaff, blikt vanavond terug op de Tour-etappe van vandaag. De Zwolse baanwielrenster Kirsten Wild is vanavond te gast in het programma samen met wielerexpert Theo Bos.  Ook oud-ploegleider van Sunweb Aike Visbeek schuift vanavond aan.

De opnames vinden plaats op de Potgietersingel in Zwolle. De parkeerplaats is afgezet ter hoogte van Villa Suikerberg. De tent waarvandaan de opnames gemaakt worden staat voor de witte villa schuin tegenover Museum de Fundatie. De straalwagens van  tv-productiebedrijf United staan inmiddels allemaal opgesteld om het signaal door te geven.

NOS DE AVONDETAPPE, rond 22,15 uur, NPO 1

De Avondetappe komt dit jaar van Nederlandse bodem. De tafel van Dione de Graaff reist iedere avond naar een karakteristieke locatie met een verhaal uit de Nederlandse wielergeschiedenis. Op zoek naar voetstappen van de Tour in Nederland. Doordeweeks iedere dag doorgaans iets voor half tien, in het weekend tussen 22.00 en 23.00 uur. In de uitzending wordt voortdurend geschakeld naar Herman van der Zandt, die als ooggetuige in Frankrijk de Tour volgt en dáár staat waar het verhaal van de dag te NOS & Tour de France 2020 halen is. Vaak zal dat het verhaal van de etappe zijn, maar het kan dit jaar natuurlijk ook zomaar een veiligheids- of nieuwsverhaal zijn. Aan tafel neemt Dione de Graaff de hoogtepunten van de dag door met wielerexperts Danny Nelissen, Stef Clement, Theo Bos, Thomas Dekker en Michael Boogerd. Ook schuiven oude cracks, aanstormende talenten, wielerliefhebbers en andere deskundigen aan bij Dione. Vanzelfsprekend zijn de elementen die De Avondetappe zo onmiskenbaar maken er ook weer. Zo wordt de etappe van de dag net even anders samengevat, zijn er reportages uit Frankrijk, is er live muziek, raast de fameuze rebus voorbij en wordt er vooruit geblikt op de dag van morgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button