Nieuws uit ZwolleVoorpagina

De Avond4daagse gaat door!!

Wandelen vanuit je voordeur en een vierdaagsemedaille scoren: Avond4daagse Home Edition


Zwolle – “Voor het eerst in jaren kan ikzelf ook een keer meelopen en een medaille halen, haha.” Aan het woord is Hilly Breunis, één van de drijvende krachten achter de Avond4daagse in Zwolle. Tussen de acht- en negenduizend deelnemers trekt die jaarlijks. Scholen, gezinnen, bedrijven, iedereen loopt mee. Sommigen al jaren achter elkaar. Het is dan ook één van de leukste evenementen in het voorjaar.  Maar helaas, ook dit evenement sneuvelde door Corona.  Althans zo leek het een tijdje geleden nog. Gelukkig is er een manier gevonden om ook dit jaar een heuse vierdaagse in en rond Zwolle te kunnen lopen: De Home Edition.

Hilly was – telefonisch – te gast in Studio Stadkamer, het lunchprogramma op Radio Focus. Dit wordt vijf keer per week – tussen 12 en 14 uur – live uitgezonden vanuit de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Daarom is de Avond4daagse – Home Edition in het leven geroepen. Loop je dan de Avond4daagse in huis?
Nee – of je moet een héél groot huis hebben – maar je vertrekt wel vanaf je eigen huis. via een speciale app van Eroutes geef je aan, aan welke uitvoering je mee wilt doen, de 2.5 km, de 5 km of de 10 km. De app ‘schrijft’ dan vier routes voor je uit die steeds starten bij je eigen voordeur. De routes mogen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus gelopen worden. Maar tussen de eerste en de laatste route mag maximaal twee weken zitten. Als je inlogt via de app, houdt hij precies bij of je voldoet aan de voorwaarden. En als je de ‘vierdaagse’ hebt voltooid gaat er een seintje naar Zwolle. Daar zorgen ze dan dat je je medaille krijgt. Hoe dat precies moet is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gedacht om het ‘uit te besteden’ aan een lokale winkelier. Die zijn veel uren geopend en zo voorkom je groepsvorming bij het afhalen van de medailles.


Je eigen routes gebruiken

Bij een normale Avond4daagse ben je afhankelijk van de routes die de organisatie uitzet. En ook bij de app kun je daarvoor kiezen. De app verzint dan vier routes. Maar het is ook mogelijk om je eigen routes in te laden. Die moeten dan natuurlijk wel voldoen aan de afstand waar je voor gekozen hebt.  Daarmee is het dus mogelijk geworden om ook dit jaar bij te schrijven op jouw wandelstaat en je serie compleet  te houden.

De voorinschrijving is nog maar net geopend. Maar ik hoorde dat er landelijk al meer dan 3000 inschrijvingen zijn. Hilly Breunis, kan dit jaar eindelijk zelf ook weer meedoen aan de Avond4daagse

Inschrijven

In de week van 25 mei 2020 start de inschrijving. In verband met de betaling moet een ouder/verzorger dit doen. Vervolgens vul je de namen van de deelnemers in. Per deelnemer kost deelname € 5. Daarvoor krijg je vier verschillende routes via de eRoutes app. Je kunt daarbij kiezen uit 2,5 – 5 – 10 km. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvang je de officiële Avond4daagse medaille thuis.

Kijk voor meer informatie op Avond4daagse.nl Of ga rechtstreeks naar de pagina om de Eroutes app te downloaden

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button