KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Bas zamelt geld in voor het WK Ironman op Hawaii

Zwolle – “Mijn verhaal gaat over tegenslag, veerkracht, keihard werken en het najagen van mijn dromen.”

Bas uit Zwolle heeft zijn hele leven aan voetbal en fitness gedaan, maar kreeg in 2018 een lage rughernia, waardoor hij beide sporten moest opgeven. Hoewel zijn neuroloog de toekomst somber inzag, heeft Bas keihard getraind om het tegendeel te bewijzen. En met succes! Op 16 juni neemt hij deel aan IRONMAN Klagenfurt om zich te kwalificeren voor het WK IRONMAN op Hawaii. Via het GoFundMe-platform is hij een inzamelingsactie gestart om de voorbereidingen en de reis naar Hawaii te kunnen betalen.

In 2021 is Bas gestart met zwemmen, fietsen en hardlopen als alternatieve sporten vanwege zijn rugproblemen. Deze activiteiten waren minder belastend voor zijn rug en al snel groeide deze hobby uit tot een passie. Uiteindelijk dacht hij: “Waarom zou ik deze sporten niet combineren?”. Onder leiding van voormalig professioneel triatleet op de lange afstand, Frank Heldoorn, traint Bas nu tussen de 15-20 uur per week. Afgelopen september 2023 heeft hij zijn eerste hele triatlon (Challenge Almere) voltooid in een tijd van 8:59 uur.

“Mijn hele leven staat, zoals je zult begrijpen, in het teken van plannen en er alles aan doen voor dat ene doel. Op 16 juni neem ik deel aan IRONMAN Klagenfurt om me te kwalificeren voor het WK IRONMAN op Hawaii! 30 WK slots zijn daar beschikbaar voor 3000 deelnemers en die 30 WK slots worden verdeeld over de leeftijdsgroepen. Dat wordt een zware kluif, maar ik ga er alles aan doen om dit te halen.” – aldus Bas

Het streefbedrag van de campagne is €10.000

Bekijk hier de campagne: https://www.gofundme.com/f/doneer-om-mijn-droom-werkelijkheid-te-laten-worden

Gerelateerde artikelen

Back to top button