SportVoetbal

CSV ’28 pakt punt tegen Hatto Heim

ZWOLLE – Het tegen degradatie strijdend CSV ’28 heeft vanmiddag een punt gemakt tegen Hatto Heim. In een wedstrijd die weinig boeide scoorden beide ploegen één keer: 1-1. De hekkensluiter uit Stadshagen kruipt daarmee iets dichter richting SV Zalk, dat verloor op bezoek bij VSW.

Door het plotselinge vertrek van Martin Reijnders, die CSV ’28 zes jaar onder zijn hoede had, stond René Kaltofen als trainer langs de zijlijn. Hij zag zijn ploeg een solide wedstrijd afwerken. De thuisploeg gaf achterin weinig weg, maar had zelf moeite met het creëren van kansen. Het was dan ook geen toeval dat de enige poging tussen de palen in de eerste helft uit een dood spelmoment kwam. De vrije trap van captain Mike Frederiks vormde geen probleem voor Hatto Heim-doelman Brian Mensink.

Eén moment van onoplettendheid achterin werd CSV ’28 na een half uur spelen fataal. Adir Sasso kon ogenschijnlijk makkelijk wegwerken, maar miste de bal volledig. Niels van der Velde kon nog net voorkomen dat de bal over de achterlijn rolde en scoorde knap uit een lastige hoek: 0-1.

Hatto Heim was aan het begin van de tweede helft de betere ploeg. Er ging wat meer dreiging van het spel uit, maar kansen waren er – net als in de eerste helft – nauwelijks. De beste kans was misschien wel voor CSV ’28. Na een prima aanval stond Bruinink vrij op de rand van het strafschopgebied, maar hij schoot te bal over.

Toen iedereen zich leek te hebben neergelegd bij een overwinning voor de bezoekers, kreeg CSV ’28 uit het niets een strafschop. Goaltjesdief Gework Petrosjan schoot vervolgens onberispelijk binnen: 1-1. Wat daarna volgde was een spannende slotfase, waarin Hatto Heim nog de paal raakte. Gescoord werd er niet meer, waardoor CVS ’28 een puntje aan het totaal kan toevoegen.

Kaltofen had daar na afloop vrede mee: ,,Hier mag je tevreden mee zijn. We proberen nu al tien wedstrijden naar voren te voetballen, maar vaak ontbreekt een goede eindpass. Ik ben blij dat we dankzij die strafschop toch een punt pakken.” Die punten zijn hard nodig in Stadshagen: ,,We willen meer in de positie gaan voetballen en er is rust in de ploeg nodig.” Volgende week gaat CSV ’28 op bezoek bij VV Hulshorst.