Onderwijs & Wetenschap

CSE, TaK en JenaXL halen 20.000 euro op voor Bas van de Goor Foundation

Zwolle – Leerlingen en medewerkers van het Centre for Sports & Education, het Thomas a Kempis College en JenaXL hebben 20.000 euro ingezameld voor de Bas van de Goor Foundation.
Tijdens de actiedag op 13 juli is verreweg het meeste geld opgehaald, maar in de aanloop naar de actiedag is er onder andere een veiling georganiseerd met sportitems van bekende sporters. Leerlingen en medewerkers hebben met allerlei activiteiten, waaronder een 10 km sponsorloop geld kunnen ophalen voor de Foundation.

Bas van der Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation wil de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren. Daarvoor informeren we mensen met diabetes over de positieve effecten van sport en bewegen en laten we mensen deze ervaren. Zo willen we inspireren tot een sportief leven met diabetes.
Centre for Sports & Education
Op het Centre for Sports & Education haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, in de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten word je van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE uniek in Nederland.

Thomas a Kempis College

Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samenwerken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Business, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan vakken op een hoger niveau volgen en met een examen afronden.

JenaXL

JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs die werkt volgens het Jenaplanconcept, in een sfeer waarin je je thuis voelt. De docenten stimuleren leerlingen zelfstandig en zelfbewust te worden. Leerlingen op JenaXL doen veel kennis op, maar ze leren ook hoe ze het beste kunnen studeren en hoe ze van en met elkaar kunnen leren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button