Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina
Trending

Coronapas verplicht voor amateursporters en toeschouwers: wat gaan de Zwolse clubs doen?

Zwolle – Vanaf aankomende zaterdag moeten amateursporters boven de achttien jaar een coronatoegangsbewijs laten zien, om te kunnen trainen of te kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Het demissionaire kabinet heeft dat op dinsdagavond 2 november besloten tijdens de coronapersconferentie. Het laten zien van een coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor toeschouwers van achttien jaar en ouder.

Het demissionaire kabinet nam deze besluiten om het stijgende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames tegen te gaan. Het is nog onbekend hoe lang deze regels gaan gelden. Voorheen werd er alleen in kantines van sportclubs gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. Wat gaan de Zwolse clubs doen?

Zwolsche Boys: ”Niet te handhaven”

Jan Huiskes: ”Dit is gewoon niet te handhaven. We hebben daar gisteren nog met collega-leden en met anders clubs over gesproken, we zitten allemaal met hetzelfde dilemma. We schatten dat veertig procent van de senioren niet gevaccineerd is. Dat betekent dat je incomplete teams zal hebben en je dus niet kan spelen. En hoe ga je de bezoekers controleren? Een sportpark is een openbaar park, je gaat dan niet tegen de jongelui zeggen dat je er niet in mag. Ik hoop dat de KNVB iets kan betekenen in de Kamer om het amateurvoetbal erbuiten te houden. Als dat niet gaat lukken, dan gaan we dicht. Het moet ook op trainingsavonden. Zie je het al voor je dat een vrijwilliger moet zeggen tegen iemand die komt trainen dat hij er niet in mag?”

Rugbyclub Zwolle: ”Sport gaat voor”

Brian Bosch: ”We hebben de persconferentie gevolgd. We proberen ons zoveel mogelijk aan de regels te houden. We vinden het lastig om bij het veld op QR-codes te controleren. Als dit nodig is om te spelen, zullen we proberen dat te organiseren. We gaan bij de ingang van het sportpark controleren, zo kun je het goed reguleren. Bij trainingen en wedstrijden hetzelfde. Het is lastig, maar we zullen het toch moeten doen. We willen blijven rugbyen. Sport gaat voor. Als bestuur moeten we het dan organiseren.”

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Tennisvereniging WVF: ”Het handhaven zal lastig worden”

Henk Ruiter: ”De maatregelen kwamen erg onverwachts. Er was al een QR-code-plicht in de binnenkantine en nu komt daar de maatregel bovenop dat alle deelnemers en toeschouwers gecontroleerd moeten worden. Het handhaven zal lastig worden, omdat er dan vrijwilligers moeten komen die mensen gaan vragen naar hun QR-code. Ook kun je gespannen situaties krijgen met mensen die geen QR-code hebben.”

Handbal Vereniging Zwolle: ”Wat moet, dat moet”

Hilly Wissink: ”Het is jammer dat het allemaal weer nodig is. Wat moet dat moet. We gaan ons gewoon eventjes aan de regeltjes houden. We waren al bezig met de coronatoegangsbewijzen. We spelen de hele winter binnen. Het valt zo beter te handhaven.”

Swol 1894

Woordvoerder van de zwemvereniging: ”Op dit moment zijn ze nog druk bezig met de voorzitters van alle afdelingen om te kijken hoe ze alles gaan regelen.”

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button