CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Corona Update Zwolle – 8 nieuwe besmettingen

Zwolle – In onze regio zijn 17 nieuwe besmettingen met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde patiënten in de regio IJsselland op 45.
Gemeente
Dalfsen 1
Deventer 6
Hardenberg 0
Kampen 3
Olst-Wijhe 1
Ommen 3
Raalte 2
Staphorst 3
Steenwijkerland 1
Zwartewaterland 7
Zwolle 18

Berichten over besmettingen in het nieuws

In de media staat af en toe een bericht over een inwoner (soms een kind) in onze regio die besmet en positief getest zou zijn. Sommige mensen hebben hier vragen over, meldt de Veiligheidsregio IJsselland. “De Veiligheidsregio ziet dat het soms gaat over mensen die niet getest zijn. Je krijgt namelijk geen test als je niet tot de kwetsbare groepen als ouderen en/of ernstig zieken behoort.Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis om uit te zieken en houd afstand, zodat je andere mensen niet besmet. Mogelijk ben je besmet met het nieuwe coronavirus maar misschien ook niet. In de regio IJsselland is tot dit moment (woensdag 18 maart) niemand onder de 20 jaar positief getest op COVID-19.” aldus de Veiligheidregio.

15 patiënten overleden, 346 nieuwe patiënten, in totaal 2051 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.
15 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

Nieuwe kaart

Sinds gisteren wordt de verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners, sinds de eerste patiënt in Nederland. De kleurverdeling van de kaart is vandaag anders dan gisteren. Dit komt doordat de legenda is aangepast.

Gerelateerde artikelen

Back to top button