KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRegio

GroenLinks Overijssel draagt Martijn Dadema voor als kandidaat-gedeputeerde

Zwolle – De fractie van GroenLinks Overijssel draagt Martijn Dadema met trots voor als kandidaat-gedeputeerde voor het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel. Martijn is op dit moment burgemeester van de gemeente Raalte. Hij is een zeer ervaren bestuurder die Overijssel van binnen en buiten kent.

Lucas Brinkhuis (fractievoorzitter GroenLinks): “Ik ben ontzettend blij dat Martijn bereid is vanuit
GroenLinks zitting te nemen in het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel. Martijn staat in de provincie Overijssel bekend als een communicatieve bruggenbouwer die veel inhoudelijke kennis heeft en praktische ervaring meebrengt in het verbinden van inwoners en overheid.”

Martijn Dadema: “Ik ben heel blij met deze voordracht en wil me graag inzetten voor alle inwoners van Overijssel. Met mijn Sallandse achtergrond en brede bestuurlijke ervaring kan ik bijdragen aan het overbruggen van verschillen in onze mooie provincie.”

“Met mijn Sallandse achtergrond en brede bestuurlijke ervaring kan ik bijdragen aan het overbruggen van verschillen in onze mooie provincie.” Martijn Dadema, kandidaat gedeputeerde

“De opgaven zijn groot en samen moeten we zoeken naar de oplossingen.”

GroenLinks onderhandelt met BBB, VVD, PvdA en SGP over een coalitieakkoord. De verwachting is dat dit voor het zomerreces zal zijn afgerond. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat voor de eerste keer vanuit GroenLinks een kandidaat voor het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel wordt voorgedragen.

Martijn Dadema

Martijn Dadema (48 jaar) is getogen Sallander en woonachtig in Heino. Sinds eind 2014 is hij burgemeester van de gemeente Raalte. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in de provincie Overijssel en daarbuiten, onder andere als voormalig voorzitter van de 25 Overijsselse gemeenten (VNG Overijssel) en als lid van het dagelijks bestuur en portefeuillehouder ‘verstedelijking en bereikbaarheid’ van RegioZwolle. Hij is ook voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Dadema is meerdere malen genomineerd als Beste Lokale Bestuurder van Nederland. Binnen GroenLinks is hij lid geweest van het partijbestuur als internationaal secretaris en vicevoorzitter en voorzitter van de begeleidingscommissie van de evaluatie van de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Voorafgaande aan de daadwerkelijke installatie van Martijn Dadema als gedeputeerde zal hij zijn ambt als burgemeester van Raalte neerleggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button