SportVoetbal

Cor Smit nieuwe trainer van Be Quick ’28 vrouwen

Zwolle – Vanaf volgend seizoen is Cor Smit de nieuwe trainer van Vrouwen 1 bij Be Quick ’28. Smit volgt hiermee Geert Tichelaar op die aan het einde van dit seizoen afscheid heeft genomen.

Cor Smit (58) is een geboren Amsterdammer, maar tegenwoordig woonachtig in Almere. Binnen het vrouwenvoetbal is hij geen onbekende meer. Als hoofdtrainer stond hij al aan de lijn bij Reiger Boys en WSV. “Met Cor hebben wij een flinke brok ervaring in huis gehaald” zegt voorzitter Alex van de Vosse. “Deze ervaring kunnen wij goed gebruiken. Afgelopen jaar hebben wij ons met de hakken over de sloot weten te handhaven in de topklasse, maar de ambitie is om binnen een paar jaar mee te draaien in de top.

Na drie jaar heeft Geert Tichelaar besloten om niet verder te gaan. “Geert heeft zelf aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en dat het voor het team ook goed is dat er eens iemand anders voor de groep staat”, zegt Alex. “Wij zijn Geert zeer dankbaar voor zijn inzet. Geert heeft afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het meiden- en vrouwenvoetbal binnen onze club. Mede dankzij hem spelen we nu in de topklasse”.

Ook heeft Be Quick de samenwerking met Aron Pragt als trainer van Vrouwen 2 verlengd. Vrouwen 2 heeft in de nacompetitie promotie naar de 1e klasse afgedwongen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button