Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Geen dag zonder de IJssel’: muzikale reis langs de rivier

Zwolle – IJsselkenner Wim Eikelboom en zanger Ernst van der Sloot brengen op donderdag 17 augustus een bijzondere ode aan de IJssel. De boomgaard van landgoed Schellerberg is het toneel voor een muzikale reis. Deze gaat langs het landschap, de natuur en de geschiedenis van de rivier.

‘Geen dag zonder de IJssel’ is de titel van een programma vol liedjes en verhalen. Ze vertellen over de rivier waaraan de provincie Overijssel zijn naam te danken heeft. De voorstelling sluit aan bij het gelijknamige boek, waarin Wim voor elke dag van het jaar een IJssel-ervaring deelt. Wim en Ernst wisselen elkaar af met vertellingen en speciaal geschreven liedjes over de IJssel. In de Nederlandstalige nummers bezingt Ernst de IJssel vanuit een verrassend perspectief, zoals een boom, een koe of het zand in de rivier.

De voorstelling ‘Geen dag zonder de IJssel’ vindt plaats op een toepasselijke plek dicht bij de IJssel: landgoed Schellerberg. Het particuliere landhuis Schellerberg is gebouwd op een oude rivierduin van de IJssel, gevormd in de tijd dat er nog geen dijken waren.

Reserveer een stoel in de boomgaard

Op donderdagavond 17 augustus zijn bezoekers vanaf 19:15 uur welkom voor de inloop van het programma. De voorstelling begint om 19:30 uur en duurt – inclusief een korte pauze – tot 21:30 uur. Een stoel en een drankje staan klaar, maar wie wil kan zelf een kleed of kussen meenemen.

Er is genoeg plek, maar niet oneindig, dus reserveer vooraf een stoel in de boomgaard. Tickets zijn te voor € 10,- te koop via Geen dag zonder de IJssel | donderdag 17 augustus 2023 | Stadkamer Zwolle (op-shop.nl).

Gerelateerde artikelen

Back to top button