Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Club Cele: kunst, cultuur, wetenschap en politiek bij Odeon Café Foyé

De Zwolse theaters komen met een nieuw dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Ze gaan dat doen onder de naam Club Cele.

Club Cele brengt een programmering aan activiteiten: van debat tot masterclass en van cultuurcafé tot VPRO Tegenlicht Meet-up. Inwoners van de brede regio Zwolle kunnen er dagelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie.

De afgelopen weken is een redactie in het leven geroepen om vorm te geven aan de ideeën omtrent het platform. Margreet Wieringa (Directeur Zwolse theaters) licht toe: “De stad miste een expliciete plek waar culturele verdieping en ontspanning elkaar weten te vinden. Waar publieke programma’s en activiteiten plaatsvinden met een maatschappelijke context en cross –overs tussen verschillende disciplines.” Business Developer Gooitske Zijlstra vult aan: “Dat kan dus een debat zijn dat aansluit op een actueel onderwerp, maar ook een theatercollege van André Kuipers of IPA (Isala Publieksacademie, red.). De gemeenschappelijke deler is dat vernieuwing en actualiteit centraal staan.

Café Foyé (in Schouwburg Odeon) vormt de thuisbasis voor de activiteiten van Club Cele. Tevens zal er regelmatig op locatie geprogrammeerd worden bij (culturele) partners in de stad. “Plekken als Het Langhuis, Filmtheater Fraterhuis en Waanders in Broeren zijn bij uitstek geschikt voor programma’s op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap en politiek.” aldus Wieringa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button