Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Climate escaperoom primeur voor inwoners buurten Wipstrik en Stadshagen

Coronaproof spelen met maximaal vier huisgenoten

Zwolle – Inwoners uit buurten in de Wipstrik en Stadshagen wacht een primeur. Op 10, 11 of 12 september staat op de schoolpleinen van de Koningin Emmaschool (Wipstrik) en de Zevensprong (Stadshagen) de Climate escaperoom. Wie vandaag een folder op de deurmat vindt, kan zich aanmelden. De eersten maken kans om een timeslot te reserveren. Zij kunnen de escaperoom coronaproof spelen met maximaal 4 personen uit één huishouden.

Spelers die instappen, komen in de toekomst, het jaar 2050 terecht. Buiten raast Storm Donald. Burgemeester Snijders heeft zijn inwoners al gewaarschuwd om naar de safe zones te vluchten. Kunnen de spelers binnen 20 minuten de puzzels oplossen en ontsnappen?

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Actueel thema: langdurige hitte

Climate escaperoom Adapt or BTrapped raakt een actueel thema in Zwolle. Na langdurige hitte en droogte volgden stortbuien met veel wateroverlast tot gevolg. “Dit beeld zien we steeds vaker. Het onderstreept de noodzaak voor iedereen om op eigen terrein nog veel meer dan nu massaal klimaatmaatregelen te nemen. Idealiter is 75% van het eigen terrein (tuinen, daken) groen ten opzichte van maximaal 25% steen, asfalt en beton. Enkele huizen of buurten aanpakken, is niet voldoende. Om wateroverlast, verdroogde tuinen en hittestress te beperken, vraagt dit actie van de overgrote meerderheid van inwoners: actief meer groen en waterberging op eigen terrein aanleggen.”

Doel van de escaperoom is om inwoners bewust te maken van het veranderende klimaat en hen aan te zetten om zelf ook iets te doen in hun eigen leefomgeving om de veranderingen te stoppen.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga
Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Gerelateerde artikelen

Back to top button