Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cibap opent project ‘Dwarz’

Zwolle – Cibap vakschool voor vormgeving en Museum de Fundatie openden dinsdag het pop up verzamelpand ‘Dwarz’ aan de Papendwarsstraat 12. In ‘Dwarz’ komen design, onderwijs en beeldende kunst samen. De ruimte is bedoeld voor educatieve activiteiten.

Foto © Meike Wolters
Foto © Meike Wolters

Dwarz

Cibap-studenten van verschillende opleidingen werken op de bovenverdiepingen samen aan projecten voor binnenstad ondernemers. In het vierde en laatste jaar van hun opleiding kozen zij voor het profiel ‘ondernemen’. De opdrachten waaraan ze in ‘Dwarz’ werken zijn vormgevingsvraagstukken die door verschillende Zwolse ondernemers aangedragen zijn. COS, een onlangs opgerichte vereniging speciaal voor creatieven, heeft in ‘Dwarz’ een uitvalsbasis en daarnaast biedt het verzamelpand werkplekken aan een aantal creatief professionals.

Pand

Gemeente Zwolle stelt het pand tijdelijk beschikbaar. Wethouder Monique Schuttenbeld: ‘Deze tijdelijke invulling door Cibap en de Fundatie sluit prachtig aan bij de wens het Celekwartier beter te benutten voor kunst en cultuur. ‘Dwarz‘ draagt bij aan een aantrekkelijke en levendige binnenstad voor inwoners en bezoekers van Zwolle. Als eigenaar van dit pand zoekt de gemeente Zwolle op een later moment een definitieve invulling voor het pand. Hoe, precies, daar denken we nog over na.”

Foto © Meike Wolters
Foto © Meike Wolters

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button