Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

ChristenUnie Zwolle presenteert mix van vernieuwing en ervaring op de kandidatenlijst

Zwolle – Met gepaste trots presenteert ChristenUnie Zwolle een mix van ervaren politici en nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Vorige week maakte de partij de voordracht voor het lijsttrekkersduo bekend, Ruben van de Belt en Gerdien Rots. Nu zijn de overige kandidaten bekend gemaakt. De ervaren raadsleden Wietse de Boer, Jacob Raap en Jolien Elshof-Rook zijn voorgedragen voor de plekken 3, 4 en 5. Daarna volgen gemotiveerde nieuwe kandidaten Marieke Herweijer (6), Eibert Geerts (7), Klariska ten Napel (8) en Joost van Dieren (9). De top-10 wordt afgesloten met wethouderskandidaat Michiel van Willigen.

Bestuursvoorzitter Margreet Balkenende: “De ChristenUnie is een partij die graag kennis en ervaring combineert met fris en nieuw elan. In de afgelopen periode was er een sterk fractieteam. Met zorg is een nieuw team gevormd, dat we nu met trots en vertrouwen voordragen aan de leden.”

De volledige voorgedragen kandidatenlijst vindt u hieronder. Tijdens de ledenvergadering van 12 oktober beslissen de leden over de definitieve kandidatenlijst.

Twee vertrouwde namen komen niet op de voorgedragen kandidatenlijst voor. Ruth Stoorvogel en Reinier Mulder blijven beide betrokken bij CU Zwolle, maar niet langer als raadslid. Ruth Stoorvogel is samen met Ardjan de Boo campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Reinier Mulder blijft als politiek adviseur verbonden aan de nieuwe fractie.

Kandidatenlijst

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button