Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

ChristenUnie Zwolle komt op voor Congolese statushouder die dakloos dreigt te worden

Zwolle – De fractie van de ChristenUnie Zwolle maakt zich hard voor een 25-jarige vluchtelinge uit Congo die per 1 januari op straat dreigt te belanden. “Omdat ze zelf op zoek is gegaan naar woonruimte valt ze niet meer onder de procedure die er is voor statushouders. En lijkt ze niet op hulp te kunnen rekenen bij het vinden van nieuwe woonruimte”,  aldus het Zwolse CU-fractielid Wietse de Boer

Wethouder Eefke Meijerink van Sociale Zaken liet op Twitter al weten dat er naar een oplossing wordt gezocht: ‘We zijn er al mee bezig. In Zwolle belandt niemand op straat!”. Toch is de ChristenUnie is ongerust over het feit dat deze situatie is ontstaan. CU-raadslid Wietse de Boer: “Want naast de urgente woonbehoefte kan er ook op andere levensgebieden ondersteuning nodig zijn voor het vinden van de weg in onze samenleving. Te lezen is dat zij in het slot van haar inburgeringstraject zit en juist nu stabiliteit nodig heeft.”

De partij stelt dan ook vragen over de kwestie aan het college. De partij ziet graag dat de vrouw op 1 januari gewoon een dak boven haar hoofd heeft. Bovendien wil ze een toezegging dat een al te redzame houding van een een statushouder geen reden mag zijn om buiten het systeem te vallen van de reguliere ondersteuning die alle statushouders krijgen.

Kamer gezocht bericht op SamenZwolle website —– Oproep Kamer gezocht!!! Geplaatst door: Bekend bij SamenZwolle Wijk: Zwolle Aangemaakt op: Dinsdag 5 december 2017 Ik ben voor M., 25-jarige vluchtelinge uit Congo, op zoek naar een kamer. Zij moet per 1 januari haar kamer uit omdat haar huurbaas (particulier) gaat samenwonen. De nood is dus hoog. Situatie van M. kort samengevat: M. is nu 5 jaar in Nederland; sinds augustus woont ze in Zwolle. Beide ouders zijn in Congo omgekomen. In Zwolle heeft ze niemand waar ze op terug kan vallen en daarbij heeft ze een P.T.S.S. Een schrijnende situatie dus. Laten we er voor zorgen dat ze niet op straat komt te staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button