Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Certificaten uitgereikt aan bruggenbouwers

Zwolle – Op woensdagmiddag namen de deelnemers van de training ‘Bruggenbouwers’ hun certificaat in ontvangst. Tijdens deze uitreiking vertedlen zij wat de training hen persoonlijk heeft gebracht en presenteren zij elk hun plan. Met dit plan willen zij een verschil maken! Thema’s van de plannen zijn o.a. een gezonde leefstijl, armoedebestrijding, participatie en regie in eigen leven, met een kwetsbare doelgroep in hun achterhoofd. Iedereen die benieuwd is naar de plannen is welkom!

Interview met wethouder Klaas Sloots van Sociale Zaken en met bruggenbouwer Karin: Verslag Wilton van den Berg

Wat zijn bruggenbouwers?

Bruggenbouwers zijn Zwollenaren die vanuit hun eigen ervaring kwetsbare mensen bereiken, activeren, inspireren en verbinden. De training is een leerweg of traject voor en door ervaringsdeskundigen. Het doel is om kwetsbare mensen binnen de eigen doelgroep te bereiken en te ondersteunen om in actie te komen.

Inspireren vanuit eigen ervaring

In de training staat het inspireren vanuit eigen ervaring centraal. Om dit te bereiken hebben de ‘Bruggenbouwers’ eerst aandacht besteed aan het versterken van je eigen levenskracht en passie. Vervolgens heeft de groep kennis opgedaan over gespreks- en presentatietechnieken en groepsdynamica. De deelnemers hebben leren netwerken

en bezochten meerdere organisaties in de stad. Het werken aan je eigen plan om een verschil te maken voor lotgenoten, stond vanaf de eerste dag centraal en heeft tot mooie initiatieven geleid.

Het project is een  samenwerking tussen Travers Welzijn, WijZ Welzijn en ZwolleDoet! en wordt gefinancierd door de Gemeente Zwolle. ZwolleDoet! is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de training, Travers Welzijn en WijZ Welzijn spelen een rol in de verdere ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button