BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

CDA Zwolle verbijsterd over lekkages parkeergarage winkelcentrum Stadshagen

Zwolle – Het CDA trekt aan de bel vanwege lekkages die in de parkeergarage onder het winkelcentrum Stadshagen voor een gevaarlijke situatie zorgen. CDA-raadslid Arjan Spaans werd woensdag 15 september door bewoners benaderd om te kijken naar de huidige staat van de parkeergarage. Spaans: “Wat ik daar aantrof was in mijn ogen gevaarlijk. Er lekt veel water uit de naden tussen de plafondplaten waarbij er ook stroomdraden aanwezig zijn. De grote plassen in de garage veroorzaken
gladheid en daardoor gevaarlijke situaties voor de mensen die daar lopen.” Wat het CDA betreft kan dit niet langer zo doorgaan en moeten er stappen genomen worden om dit probleem op te lossen.

Medio augustus 2020 werd Spaans al geattendeerd op enkele gebreken in deze parkeergarage. Hij is vervolgens met enkele bewoners gaan kijken. Wat zij toen zagen, baarde hen al zorgen. Er lagen plassen water op de grond en op het plafond waren sporen van lekkages te zien. De bewoners hebben daarop een melding bij de gemeente gemaakt. Arjan Spaans: “Voor mij zat daar inhoudelijk verder geen werk aan. In beginsel wil je als raadslid graag politiek en uitvoering gescheiden houden.
Je geeft de gemeente en de eigenaar de ruimte om de klachten op te lossen. Als raadslid kom je weer in actie als klachten niet opgelost worden of als er bijvoorbeeld gevaar dreigt, dat is nu het geval.”

Nu blijkt dat het probleem niet opgelost is, stelt de CDA-fractie schriftelijke vragen waarin zij de gemeente oproepen om spoedig actie te ondernemen en het probleem op te lossen. Ook vragen zij de gemeente om de omwonenden op de hoogte te stellen van de situatie en de voortgang.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button