Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle wint boeiend voetbalgevecht

In een boeiend gevecht heeft PEC Zwolle provinciegenoot Heracles Almelo verslagen. In een kolkend IJsseldelta stadion is de ploeg van trainer Ron Jans met 4-2 te sterk voor de hekkensluiter van de eredivisie. De Zwolse treffers komen op naam van Mustafa Saymak, Tomas Necid, Stef Nijland en Jesper Drost.

Zwolle begon overtuigend aan het duel met Heracles. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg drie prima kansen. Alleen Mustafa Saymak slaagde er in om te scoren. Na goed voorbereidend werk van Jesper Drost was het Saymak die scoorde. Na dit goede begin kwam Heracles beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer John Stegeman was na zes competitiewedstrijden nog puntloos en wilde graag de eerste punten in Zwolle binnenslepen. Thomas Bruns scoorde na ruim een half uur de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van aanvoerder Mark Jan Fledderus. Diezelfde Fledderus veroorzaakte in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop. Volgens scheidsrechter Manschot maakte hij namelijk hands in het strafschopgebied. Tomas Necid schoot het buitenkansje achter doelman Dennis Telgenkamp.,,In het eerste half uur hebben we een paar keer echt goed gespeeld”, vond Jans. ,,Zij probeerden ons uit de wedstrijd te halen door overtredingen te maken”, vond Jesper Drost.

In de tweede helft had Bart van Hintum al snel de 3-1 op zijn schoen. Zijn inzet ging net voorlangs. Na die goede beginfase had Heracles het betere van het spel. Illias Bel Hassani schoot de bal via doelman Warner Hahn op de paal. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg van Stegeman opnieuw langszij. Tannane schoot de bal binnen uit een ingooi. Toch ging Zwolle uiteindelijk met de winst aan de haal. Linksback Mark Engberink kreeg een rode kaart van arbiter Manschot voor een harde charge op Soufian Moro. In de slotminuten beslisten Stef Nijland (rebound, nadat Drost de bal op de paal schoot) en Drost de wedstrijd. ,,Dit was een wedstrijd met een hoge amusementswaarde”, constateerde Jans.

Volgende week zondag reist PEC Zwolle af naar Amsterdam. Ajax is om 16.45 uur de tegenstander.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 (2-1).
Toeschouwers:  12.350
Scheidsrechter:  Manschot

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (76. Moro), Saymak, Drost, Thomas, Necid (69. Nijland)

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (77, Koenders), Veldmate, Engeberink, Fledderus, Pelupessy, Bruns (46. Bel Hassani), Tannane, Weghorst, Linssen (82. Sibum)

14. Saymak 1-0