Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Busvervoerder Zwolle geeft dagretourtjes weg

Zwolle- Ze rijden nu al meer dan een half jaar door onze stad; de witte bussen van RRRreis. De busvervoerder geeft in de maanden juni en juli gratis dagretours weg, hiermee kun je één dag naar keuze buiten de spits gratis reizen in alle RRReis bussen.

Op 13 december 2020 startte de busvervoerder met het rijden van de nieuwe elektrische bussen in regio IJssel-Vecht. Een dag na de start ging Nederland op slot en was het OV alleen nog bestempeld voor noodzakelijke reizen. Nu is onbeperkt reizen met het OV weer mogelijk. De busvervoerder wil graag dat iedereen kennismaakt met RRReis en kan ervaren hoe het is om in de nieuwe stille elektrische bussen te rijden, daarom geeft de vervoerder gratis dagretours weg via de website. 

Schoon en duurzaam vervoer

RRReis heeft twee verschillende soorten bussen; witte bussen en gekleurde bussen. De witte bussen zijn bussen rijden op de standaard busverbinding in de stad en in de streek. De bussen zijn allemaal elektriscch, hiermee leveren de bussen een bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving. De provincies Gelderland en Overijssel en vervoerder Keolis vinden het belangrijk dat de bussen voor iedereen toegankelijk is. Zo beschikt iedere bus over een elektrische rolstoelplank bij de achterdeur die automatisch in- en uitschuift. De buschauffeur bedient de plank vanuit de chauffeurscabine. Daarnaast zijn er extra zitplaatsen aanwezig voor minder validen. Blindengeleidehonden kunnen plaatsnemen onder de hoge stoelen.

Een gratis dagretour kun je aanvragen via de website van de busvervoerder.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button