Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerRegioVoorpagina

Bussen in Zwolle gaan vanaf 2020 rijden onder merknaam RRReis

Keolis Nederland is de nieuwe busvervoerder voor Zwolle en regio

Zwolle – Vanaf december 2020 verzorgt Keolis Nederland het busvervoer voor Zwolle, Apeldoorn, de Veluwe en Midden-Overijssel. Vanaf september 2021 verzorgt deze vervoerder ook het OV in Lelystad en in december 2023 komt hier de regio IJsselmond bij. Dit is het resultaat van de eerste gezamenlijke openbare aanbesteding door de drie provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Bijzondere aandacht bij de aanbesteding ging naar verduurzaming van het busvervoer, de dienstregeling én service aan de reiziger.

Vier bedrijven

Vervoerders Arriva, Connexxion, EBS en Keolis Nederland hebben een bod gedaan op de concessie IJssel-Vecht. Keolis Nederland kwam als beste uit de bus. Met de concessie is tussen de 70 en 80 miljoen euro gemoeid. In totaal gaat het om zo’n 300 voertuigen.

Grootste elektrische vloot van Nederland

Keolis gaat rijden met voertuigen die vrijwel allemaal emissievrij zijn. Zo draagt Keolis Nederland bij aan de ambities van de provincies om de CO2 uitstoot door het openbaar vervoer terug te dringen en zo hun bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Nationaal Klimaatakkoord. Op diverse bushaltes komen reisinformatiepanelen werkend op zonne-energie. Met al deze maatregelen wordt dit een van de meest duurzame concessies van Nederland.

Servicewinkel in Zwolle

Op diverse stations komt een moderne haltezuil met een touchscreen. Hier kunnen mensen informatie krijgen over de busdienst én ook over andere mobiliteitsdiensten en de omgeving. In Apeldoorn, Lelystad en Zwolle komen servicewinkels voor persoonlijk klantcontact.

RRReis huisstijl

De bussen gaan rijden met het merk en de huisstijl van RRReis in een paars-blauw-groene stijl. Hiermee presenteren de drie provincies een samenhangend netwerk van regionaal openbaar vervoer. Betrouwbaar én toegankelijk. De schrijfwijze van RRReis met drie keer een ‘R’ staat symbool voor de samenwerking van de drie provincies. Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze stijl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button