112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Peter Snijders op bezoek in Dieze na Schietpartij bij Domusica

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders bracht vanochtend een bezoek aan Domusica in Zwolle, om de buurt een hart onder de riem te steken. Afgelopen nacht heeft voor de deur van dit Multicultureel Centrum en buurthuis in de wijk Diezerpoort een schietpartij plaatsgevonden. Snijders heeft met verontrusting kennis genomen van het schietincident.

Het incident gebeurde in de avond van zaterdag 21 december in de Radewijnsstraat. “Voor zover nu bekend zijn er geen gewonden, maar zulke incidenten zijn onacceptabel. De politie is op dit moment volop bezig met het onderzoek en houdt mij op de hoogte.”,  zo meldt Snijders in een verklaring.

Burgemeester Peter Snijders ©Henrico van der Dussen

 

 

De politie in Zwolle is direct met een onderzoek gestart naar een schietincident in de omgeving van de Van Schoonhovenstraat. Voor zover nu bekend werd een aantal schoten met een scherp vuurwapen afgevuurd. Of er gericht is geschoten en of er iets of iemand is geraakt, is nog onbekend. De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn op om zich te melden.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die schoten had gehoord en iemand had zien wegrennen. Ook reed een voertuig met piepende banden weg en was gezien dat er een voertuig geparkeerd stond met mensen daaromheen. Vlak voordat de eerste agenten ter plaatse waren reed dit voertuig weg. Op de plek waar de voertuigen stonden werden hulzen aangetroffen. Daarop startte de politie een onderzoek.

Ziekenhuizen gecheckt

Het is nog onduidelijk of er gericht is geschoten en wat de aanleiding van het incident is. Om daar meer helderheid over te krijgen doet de forensische opsporing onderzoek ter plaatse. Ook verrichten agenten een buurtonderzoek en wordt bij ziekenhuizen in de regio gecheckt of er mensen met schotwonden zijn behandeld.

Heeft u iets gezien?

De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gehoord of gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Misschien zijn er mensen die meer weten over de achtergrond van het incident? Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button