HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbal – Zwolse handbaldames behalen zege met snelheid en solide verdediging

Onze eerste uitwedstrijd in de competitie tegen promovendus Holten DS1. Vorig jaar speelden deze dames nog tegen onze dames 2 maar de verwachting was dat het een lastige wedstrijd kon worden door de zogeheten “roze wolk” waar de dames van Holten op zitten.

Met een gezonde spanning begon de wedstrijd. Al snel keken de dames van Zwolle tegen een 2-0 achterstand aan. Dingen als “Koppie erbij” en “tempo omhoog” werden vanaf de bank geroepen. Dit zorgde ervoor dat de dames zich konden herpakken en zorgde voor 6 treffers achtereen.

De bal werd na iedere aanvallende poging van holten weer snel in het spel gebracht en de dames van Holten leken het tempo niet aan te kunnen. Renee Talu kwam meerdere malen tot scoren door haar snelheid en behendigheid.

Ieder foutje dat Holten maakten, werd door de dames van Zwolle genadeloos afgestraft. Door goed keeperswerk en een solide en goed communicerende dekking werden er in de eerste helft maar 5 goals gemaakt door Holten.

Ruststand 5-13

Ook in de tweede helft werd het tempo van Zwolle doorgezet. Holten kreeg steeds meer moeite met de snelle dames van Zwolle en wist het net maar niet te vinden. De dames van Zwolle hadden de smaak te pakken en werd de wedstrijd met een 8-32 zege afgesloten.

Een knappe prestatie en zoals trainer Lambert Bouwman in de kleedkamer zei: “Er werd gepraat, gecoacht en geluisterd naar elkaar”.

Wij willen ons publiek bedanken die met ons zijn meegereisd en hopen jullie weer te zien!

Eindstand 8-32

Volgende week zullen de dames van Zwolle te zien zijn in sporthal de Hooiberg in Olst. Hier zal het een lastige wedstrijd spelen tegen de titelkandidaat van vorig seizoen Overwetering DS1.