BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Proces woningbouw Zwolle gevat in routekaart voor ontwikkelaars

Zwolle – Er is een routekaart complexe gebiedsontwikkelingen in Zwolle, en nu is deze ook vastgesteld voor locatieontwikkelingen als geijkte werkwijze binnen de gemeente Zwolle voor alle projecten. De verschillende fases van de routekaart komen overeen met de fases uit de plankostenscan. Dat blijkt uit een brief die wethouder Dorrit de Jong stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Door het vaststellen van de routekaart als geijkte werkwijze voor gebieds- en locatieontwikkelingen professionaliseert de gemeente de manier van werken en handelt ze op de schaalsprong van Zwolle. Het gelijkwaardig maken van de methodes binnen Zwolse projecten zorgt voor een gelijkvormige manier van werken bij Zwolse gebieds- en locatieontwikkelingen. Dit komt ten goede van de snelheid, betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en (ruimtelijke) kwaliteit van de woningbouwontwikkelingen. Daarnaast geeft het alle betrokkenen in- en externe partijen duidelijkheid over de afgesproken werkwijze.

Na publicatie van de eerste methodiek in 2020 is Zwolle gestart met het invoeren van deze werkwijze in
de projecten. De afgelopen jaren heeft de gemeente ervaringen opgedaan en knel- en verbeterpunten
opgemerkt met deze methodes van werken. De uitkomsten zijn dit jaar in samenwerking met het
Concilium geëvalueerd en verwerkt in de routekaart gebiedsontwikkeling versie 2.1.

De kracht van de routekaart is dat het een gezamenlijk product is van marktpartijen, toegelaten instellingen en gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button