Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Waar vakmanschap bij Deltion Kampioenschappen!

Donderdag 30 oktober jl. stond de campus van het Deltion College in het teken van de Deltion Kampioenschappen. Tijdens dit evenement zijn uit ruim 100 mbo-studenten 15 kampioenen geselecteerd, die mee mogen doen aan de regionale en/of landelijke finales van o.a. Skills Heroes. De studenten kwamen uit in de vakrichtingen: gastheer/-vrouw, kok, bakkerij & patisserie, schoonheidsspecialist, timmeren, woningstofferen, meubel- & houttechniek, schilderen, applicatieontwikkelaar, ICT-beheerder, grafisch ontwerpen, webdesign, secretaresse, autotechniek en internationaal ondernemen.

De prijzen werden uitgereikt door Jan Brink, Wethouder Onderwijs Gemeente Zwolle en Marc Otto, lid College van Bestuur Deltion College. Alle deelnemers hebben een certificaat als bewijs van deelname ontvangen en een herinneringsmedaille. De 15 winnaars kregen een beker, bloemen en een plek op de Walk of Fame. Dit is de sterrenboulevard van het Deltion College.Meer informatie staat op www.deltion.nl/walkoffame.

De Deltion Kampioenschappen zijn in samenwerking met Skills Heroes, onderdeel van Skills Netherlands georganiseerd. Skills Netherlands zet zich al jaren in om vakmanschap en het beroepsonderwijs op nationaal en internationaal niveau te promoten. In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Skills Netherlands een groot aantal vakwedstrijden voor het vmbo en mbo ontwikkeld. Op 10 en 11 december is Deltion hét decor voor 16 landelijke finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo-studenten uit het hele land. Meer informatie over Skills Heroes staat op www.skillsheroes.nl

Fotoverslag

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button