BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw Brandweerkazerne gestart

Zwolle – De bouw van de voormalige Brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade in Zwolle is officieel geopend door wethouder Ed Anker. De ‘Brandweerkazerne’ is een project van deltaWonen en is één van de laatste projecten van de versnellingsactie vanuit de gemeente Zwolle.

De versnellingsactie van de gemeente Zwolle is bedoeld om op korte termijn meer betaalbare (huur)woningen te creëren in de binnenstad van Zwolle. De locatie van de voormalige Brandweerkazerne is één van de laatste projecten van deze versnellingsactie.

Ed Anker, wethouder van onder andere Wonen is tevreden over de samenwerking met deltaWonen: “Ik ben blij voor iedereen die op zoek is naar een huis in Zwolle dat er op deze plek nieuwe woningen komen. De bouw is nu gestart en kan ik niet wachten tot hier straks de eerste bewoners naar toe verhuizen”.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: “De ‘Brandweerkazerne’ is weer een prachtig voorbeeld van een inclusieve samenleving, waar koop en (sociale) huur bij elkaar komen. We kijken uit naar een mooi resultaat.”

Ook Mark Broekhuijsen, Strategisch ontwikkelaar van Nijhuis Bouw, benadrukt de samenwerking met deltaWonen en de gemeente Zwolle: “Mooi om te zien hoe Zwolle zich blijft ontwikkelen. We zijn erg blij met de samenwerking voor dit project.”

Het project

DeltaWonen ontwikkelt 30 appartementen en 6 eengezinswoningen. De appartementen en woningen komen op de voormalige brandweerlocatie aan de Harm Smeengekade. Nijhuis Bouw gaat het project uitvoeren (evenals 4 koopwoningen). Het project is ontworpen door Moke Architecten.

Over deltaWonen

Wij geloven dat een thuis voor iedereen het fundament is voor geluk. Daarom verhuren, beheren en bouwen wij huizen voor onze klanten. Wij gaan voortdurend voorop in het creëren van sterke, circulaire en inclusieve buurten. Dat is onze bijdrage aan een gelukkige samenleving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button