Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boeren richting IJsselhallen voor hoorzitting over handhavingsverzoek

Zwolle – Maandagmiddag verzamelden zich tientallen tractoren vanuit de regio op het parkeerterrein van de IJsselhallen. Daar vond om half vier een hoorzitting plaats van de provincie Overijssel. De boerenorganisatie FDF (Farmers Defence Force) wil dat de provincie handhaaft op basis van de Natuur Beschermingswet waar, volgens actiegroep FDF, het Jumbo distributiecentrum in Raalte niet aan voldoet.

Als het aan de boeren ligt moeten niet alleen zij voldoen aan de strenge eisen in deze wet maar alle bedrijven. ‘Om te beginnen met de Jumbo waar dagelijkse tientallen vervuilende vrachtwagens direct langs het natuurgebied het Boetelerveld rijden’.

De provincie wilde niet aan het handhavingsverzoek omdat FDF geen belanghebbende partij is. Daarom kon het verzoek niet in behandeling worden genomen.

Vandaag was er een hoorzitting waarin FDF hun bezwaar op het besluit tot ‘niet handhaving’ aanhangig mochten maken. Bert Boerman was als verantwoordelijk gedeputeerde bij de hoorzitting aanwezig. De zitting werd geleid door een commissie. Over 4 weken is er uitslag.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button