112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boeren bij provinciehuis Zwolle; ‘ultimatum afgelopen’

Zwolle – Een dag na het verstrijken van het ‘ultimatum’ zijn er op dit moment honderden boeren onderweg naar het provinciehuis in Zwolle. De eerste boeren zijn inmiddels gearriveerd met de trekker. Twee weken geleden eisten de boeren dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor PAS-melders.

Nu de 14 dagen voorbij zijn en de provincie volgens de boeren geen oplossing hebben aangereikt zijn de boeren met trekkers onderweg naar Zwolle. De politie is inmiddels met enorm veel bussen aanwezig bij het provinciehuis. De ambtenaren zijn allemaal naar huis gestuurd.

De politie staat met onder andere Mobiele Eenheid bij het provinciehuis om de demonstratie te faciliteren en in goede banen te leiden. “Onze intentie is om de demonstratie te faciliteren. We zien de sfeer in enkele gevallen omslaat. We hebben inmiddels twee aanhoudingen verricht voor ambtsbelemmering en niet opvolgen vordering nabij het provinciehuis.”, laat de politie weten. 

 

Twee weken geleden stonden de boeren ook bij het provinciehuis. Ze willen dat de provincie stopt met het handhaven op PAS- melders en dat de dwangsommen onmiddellijk worden ingetrokken. Ook willen ze dat de  zogenaamde PAS-melders worden gelegaliseerd.

Commissaris van de Koning Andries Heidema kreeg  een brief overhandigd met daarin de eisen en een ultimatum van 14 dagen. Andries Heidema hoorde buiten de inhoud van de brief aan maar wou alleen binnen verder praten met een afvaardiging. Deze uitnodiging sloegen de boeren af.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button