Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boekenweek 2019: Smullen bij Waanders in de Broeren en zondag gratis met de trein

Zwolle- Liesbeth Willemars, bekend van dit seizoen Heel Holland Bakt, was vrijdagmiddag te gast in Waanders in de Broeren. In het kader van de Boekenweek 2019 kwam ze langs om hartige strudel uit te delen aan de bezoekers. Willemars haar ‘Alpenkookboek’ is onlangs verschenen. In het boek schrijft ze onder meer over de lekkernijen uit de Alpenlanden.
tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © RTV Focus Zwolle

De 84ste editie van de Boekenweek begon afgelopen zaterdag en duurt tot en met zondag. Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘De moeder, de vrouw’, naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff.

Jan Siebelink schreef het Boekenweekgeschenk 2019, getiteld ‘Jas van belofte’. Het boek is een ode aan vriendschap. Het Boekenweekgeschenk krijgen lezers tijdens de Boekenweek cadeau in de boekhandel bij besteding van minimaal 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken. Siebelink was ook aanwezig in de Zwolse boekhandel. Hij signeerde er zijn boeken.
tekst gaat verder onder de foto

Zondag gratis met de trein met Boekenweekgeschenk

Op de laatste dag van de Boekenweek brengen de Nederlandse Spoorwegen iedereen die in het bezit is van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein door heel Nederland. Bij een controle in de trein is het tonen van het Boekenweekgeschenk genoeg. Reizigers kunnen op deze dag zowel de Boekenweekauteur Jan Siebelink als Murat Isik ontmoeten. Uit de pen van Murat Isik kwam het Boekenweekessay met de titel ‘Mijn moeders strijd’.

Zondag zijn de poortjes op de stations te openen met de speciale code achterop het Boekenweekgeschenk of bij het e-boek met de code op een van de eerste pagina’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button