KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt gewaarschuwd Huizen

Zwolle – Berkum moet zaterdag in eigen huis proberen de fraaie serie van de afgelopen weken voort te zetten tegen SV Huizen. De Zwollenaren doen het prima in de derde periode van de 4e Divisie B en bleken eerder een lastige tegenstander te zijn voor de ploeg uit Het Gooi, die dus gewaarschuwd aan de start zal verschijnen.

“Tegen Huizen hebben we het vaak goed gedaan. Ze hebben een sterk team met goede en snelle aanvallers, maar bij ons staat het de laatste weken goed met weinig tegengoals. Die lijn moeten we doortrekken, want we spelen natuurlijk nog wel ergens voor,” kijkt Berkum-verdediger Dennis Horstman vooruit.

Punten gemorst

Middenmoter Huizen morst de laatste tijd punten. Na een verlies met 2-1 bij Ajax volgden remises tegen DETO (2-2) en CSV Apeldoorn (1-1), maar vorige week ging de ploeg van trainer Arnold Klein op eigen terrein met 0-1 de boot in tegen Swift. In dat duel kwam Huizen snel op achterstand door geknoei in de defensie, maar daarna kreeg de thuisclub toch volop kansen. Liefst drie keer kwam een Huizen-aanvaller één-op-één voor de keeper van Swift, maar die stak in een uitstekende vorm en hield zijn doel schoon.

In de tweede helft spatte een hard afstandsschot via de onderkant van de Swift-lat het veld weer in en ook een Huizens slotoffensief leverde niets op. Trainer Klein was dan ook niet te spreken over de weggegeven tegengoal en de verprutste kansen. “Een heel zuur moment doet ons uiteindelijk de das om. Het zal duidelijk zijn dat ik over het voetballende gedeelte zeer tevreden ben, maar over het resultaat nadrukkelijk niet,” mopperde de coach op de Huizen-website.

Lastig

Huizen had het eerder dit seizoen lastig tegen Berkum, dat in de voorbereiding met 2-3 won bij de Noordhollanders en in november in de competitiewedstrijd in Huizen met een 0-2 zege aan de haal ging. In de maanden daarna was het lang behoorlijk kwakkelen voor Berkum, maar de laatste weken is de ploeg van trainer Arno Hoekstra uitstekend op dreef. De Zwollenaren wonnen hun laatste vier competitieduels en plaatsten zich voor de halve finale van de Districtsbeker Oost.

Afgelopen zaterdag was Berkum met 1-2 te sterk voor laagvlieger HZVV, al liet de ploeg daar veel te veel kansen liggen. In de eerste helft zorgde aanvoerder Marc van der Meulen een minuut of 10 vóór de rust, uit een corner, voor 0-1. Na de hervatting waren de Zwollenaren dominant, maar hielpen ze een hele serie riante kansen om zeep. Pas na bijna een uur kwam Berkum op 0-2 via Chris van der Meulen. HZVV scoorde in de slotminuten nog een tegengoal, maar kwam niet verder en de Drenten werden zo verder naar een nu bijna zeker lijkende degradatie geduwd.

Derde periode

Berkum zette door die winst een flinke stap richting lijfsbehoud in de 4e Divisie B. De Zwollenaren staan nu op de 10e plek, met slechts één punt minder dan nummer acht Huizen. In de derde periode staat Berkum bovendien op de gedeelde eerste positie, zodat ook op dat front de punten meer dan belangrijk zijn! De wedstrijd Berkum-Huizen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Hasse Aartsen, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.