Nieuws uit KampenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRegioVoorpaginaVoorpagina Kampen

Gemeente Kampen tikt 8,5 miljoen neer voor Stadskazerne

Kampen – Het college van burgemeester en wethouders van Kampen heeft een strategische zet gedaan door het pand aan de Oudestraat 216, bekend als De Stadskazerne, aan te kopen. Dit historische pand, dat momenteel als hoofdhuurder de gemeente huisvest en tevens onderdak biedt aan diverse maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigt een belangrijke maatschappelijke waarde voor de stad.

De aankoop, die een bedrag van € 8.420.000 (inclusief kosten koper) behelst, wordt gezien als een financieel voordelige beslissing. Dit bedrag ligt namelijk onder de eerder geschatte waarde van 14 tot 15 keer de jaarhuur, wat de gemeenteraad als richtlijn had meegekregen. Wethouder Jan Peter van der Sluis benadrukt dat de aankoop niet alleen een direct financieel voordeel oplevert, maar ook de gemeente in staat stelt om als eigenaar en verhuurder de regie te houden over dit cruciale vastgoed in het hart van de stad.

De Stadskazerne

In het pand aan de Oudestraat werken verschillende initiatieven samen onder de naam De Stadskazerne. Het huisvest de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, een depot van het Stedelijk Museum Kampen, RTV IJsselmond, Historische vereniging Jan van Arkel, Stichting Tourist Info Kampen en de stadsarcheoloog heeft er een plek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button