BluesworldRadio

Bluesworld Café met St. Louis Slim

Presentatie gloednieuwe CD, Meet & Greet, Signeersessie

Zwolle – De bluesavonden van Bluesworld Café zijn altijd al speciaal. Maar aanstaande dinsdag (3 december) wordt het nog extra leuk, St. Louis Slim presenteert dan haar gloednieuwe CD ‘Ten’. Dat deze band dat doet bij Bluesworld zegt wel iets over het succes van dat programma. En het vertrouwen in de presentatoren Tonio Aa en Cor Bartelink. Zeker na de overstap naar Hedon zorgt Bluesworld voor een toptijd voor alle bluesliefhebbers in en om Zwolle.

Bluesworld Café is de live-uitvoering van het Radio-programma Bluesworld. Iedere 1ste dinsdag van de maand – tussen 20 en 22 uur – speelt er een live band in de Kleine Zaal van Hedon. De uitzendingen zijn ook live te volgen op www.rtvfocuszwolle.nl/live-radio

St. LOUIS SLIM bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances op de vele Nederlandse, Duitse en Belgische podia. De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Hun roots liggen ook in de sixties-blues van John Mayall en Paul Butterfield. In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de andere performers in de blues-scene die de podia meestal frequenteren. Met hun eigen nummers hebben ze een unieke stijl gevonden. Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock. De band is erin geslaagd een eigen en uniek geluid en authentieke sfeer te creëren, die een verrijking zijn voor de blues-podia. Er is een zeer mooie, soepele chemie tussen de bandleden onderling, die direct afstraalt op het publiek. Dat weet zich tijdens ieder live optreden verzekerd van enthousiasme en interactiviteit tussen de muzikanten en het publiek. Elk optreden is een cadeautje voor oog en oor.

Alleen tijdens dit optreden kun je de gloednieuwe CD ‘Ten’ aanschaffen voor €7.50. En dat is niet alles, na het optreden zijn de bandleden ook aanwezig voor een Meet & Greet en voor het maken voor foto’s. Bluesworld Café biedt daarmee nog meer bijzonders voor de bezoekers. Zoals altijd is de toegang gratis.

Het logo en handelsmerk van St. Louis Slim is al sinds de oprichting van de band het inmiddels bekende silhouet van de man met het ene been. Zowel de naam St. Louis Slim als het logo hebben niets met de plaats St. Louis in Illinois, USA te maken, zoals wel eens wordt gedacht. De naam is geleend van de gelijknamige song op het album I Started Out With Nothing and I Still Got Most of It Left van de bekende Amerikaanse hillbilly blueszanger Seasick Steve. Deze song gaat over een Hobo, een zwerver, die via het treinenstelsel illegaal de USA doorkruist, meeliftend op de goederentreinen. Op het wisselstation Bensenville Chicago wil hij wederom als zwartrijder op een rijdende springen maar komt klem te zitten tussen twee wagonkoppelingen. Hij is zo gewond aan zijn been dat het voor de helft geamputeerd moest worden.

Dit verhaal en de song inspireren ons: niets hebben en vette pech: ook nog eens een poot kwijt, maar nooit opgeven, blijven performen. De rode draad in de song is de tekst: And drink a bottle to St. Louis Slim.

Dinsdag 3 december: CD presentatie van St Louis Slim.
Na een kort interview speelt de band ruim 1,5 uur,
Alleen tijdens deze avond is de CD -Ten- voor een gereduceerde prijs van 7.50 euro ipv 10 euro te koop Incl Meet & Greet, signeersessie en fotomoment!
Kleine Zaal Hedon Zwolle
Toegang gratis.
Zaal open 19.45 uur, uitzending 20.00 – 22.00 uur. 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button