Radio

Blue Dew viert dertigjarig jubileum in Zwols Perrontheater

De mooiste liedjes van Pim Leutholff in speciale voorstelling ‘My Turn of Phrase’

Zwolle – De folkband Blue Dew viert in het weekend van 6 en 7 april haar dertigjarig jubileum met twee speciale voorstellingen in het Zwolse Perrontheater. De zaterdagavondvoorstelling is al uitverkocht. Voor het zondagmiddagoptreden zijn er op het moment dat dit bericht wordt geschreven nog kaartjes beschikbaar. De jubileumvoorstelling van Blue Dew is een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren, Helga Huisjes, John Beumer en gastmuzikant Ernst Bunders.

Grote theatervoorstellingen en kleine concerten in intieme sfeer

Blue Dew maakt al muziek sinds 1989. Na een tiental jaren veelal bluegrass te hebben gespeeld, is de band zich steeds meer gaan toeleggen op Ierse muziek. Sinds 2004 wordt de muziek gecombineerd met verhalen en beeld. Na enkele grote theatervoorstellingen, afgewisseld met kleinere programma’s, ging Blue Dew in 2018 met de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste paste bij deze voorstelling. Voor het jubileumseizoen van Blue Dew, waarin de band haar dertigjarig bestaan viert, is van deze kleine voorstelling een theaterprogramma gemaakt met een sfeervol decor en een presentatie die helemaal past bij de luisterliedjes, vertolkt door Pim Leutholff met zijn ‘half-Irish’ stemgeluid en de eigen stijl van spelen die Blue Dew zich in dertig jaar eigen heeft gemaakt.

My Turn of Phrase: De mooiste liedjes van Pim Leutholff

Pim Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van ’typische Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt. Hieruit heeft Pim voor de voorstelling ‘My Turn of Phrase’ de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. Het resultaat is een intieme voorstelling met ruim twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, contrabas, mondharmonica en snaredrum.

Blue Dew in het Perrontheater in Zwolle Zaterdagavond 6 april en zondagmiddag 7 april speelt Blue Dew My Turn of Phrase in Het Perrontheater, Westerlaan 9 in Zwolle (naast het NS-station).

Voor de voorstelling van de zondagmiddag zijn nog kaartjes te bestellen per e-mail.

Zondag 7 april: Zaal open 14.30 uur. Aanvang optreden 15.00 uur Kaartjes kosten € 10,- (inclusief een kopje koffie of thee) en een vrijwillige bijdrage in de pot voor de jubileumreis van Blue Dew naar Ierland.

Website Blue Dew

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button