BouwNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Blijvend groen aan Nieuwe Deventerweg

Zwolle – Als gevolg van een zoals dat heet ‘breed gedragen’ motie in de gemeenteraad heeft de initiatiefnemer van een nieuwbouwproject aan de Nieuwe Deventerweg 101 Buro Mien Ruys opdracht gegeven om een groenontwerp voor het perceel te maken. De raad had verzocht om meer groen te realiseren in het plan. Dat heeft geleid tot een ontwerp.

Er komen 22 nieuwe bomen op het perceel, vooral aan de randen en ter camouflage. Er komt een beukenhaag die aansluit bij de omgeving. Wintergroene heesterbeplanting zal de parkeerplaatsen aan het zicht onttrekken. De gevels worden bedekt met klimplanten. Er is gekozen voor goede drachtplanten en besdragende soorten, zodat de beplanting veel insecten en vogels trekt. De beplanting levert zo een bijdrage aan het verhogen van de biodiversiteit. De beplanting geeft jaarrond afwisseling in kleur en vorm.

De initiatiefnemer blijft geen eigenaar van het terrein waardoor niet gegarandeerd kan worden dat het groenplan ook in stand blijft c.q. onderhouden wordt. Naar verwachting zal dit wel gebeuren maar het is wel een klein risico.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button